VRŠAC LEPA VAROŠ

Vršac je kulturno turistički, privredni i saobraćajni centar. Gradsko područje odlikuje se bogatstvom arhitektonskih stilova, lepo uređenim gradskim trgom, nizom reprezentativnih javnih objekata i spomenika kulture i uređenom parkovskom površinom. U gradu i okolini postoji 19 kategorisanih i zaštićenih spomenika kulture. Vladičanski dvor i Manastir Mesić su spomenici najviše kategorije.

U Vršcu se nalazi poznato pozorište, regionalni muzej, gradska biblioteka, zgrada Konkordije, katedrala sv. Gerharda, crkva sv. Nikolaja i drugi objekti od izuzetnog kulturno istorijskog značaja. U ovom gradu se nalazi najstariji gradski park u Vojvodini koji je zaštićen kao spomenik vrtne arhitekture.

Razvijen kulturni i sportski život u gradu daje dobru mogućnost za organizovanje kvalitetne i funkcionalne turističke ponude.

Znamenitosti Vršca su:

Vršačka kula iz XIV veka, Gradska kuća iz XVIII veka, Vladičanski dvor iz 18. veka sa prebogatom riznicom, manastir Mesić iz 16. veka, katedralom sv. Gerharda iz 1863. god., crkva sv. Nikolaja iz 1785.godine.

Sve ovo upotpuniće Vaš turistički doživljaj i užitak Vašeg boravka u Vršcu.